Turneul aniversar „La omul care mi-i drag” cu Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii”

Unul dintre cele mai longevive ansambluri de bărbați de la noi din țară a aniversat cei 30 de ani de activitate printr-un turneu grandios care a derulat la Palatul Național „Nicolae Sulac” la Chișinău, urmând în Galați, Bacău, Botoșani, Piatra Neamț și s-a încheiat la Sala Palatului, București.

Nicolae Gribincea și grupul de băieți „Plăieșii” au adus în scenă cele mai frumoase perle folclorice, culese de la străbuni, sub genericul „La omul care mi-i drag”. Sala a vibrat împreună cu ei, iar la un moment dat, oamenii nu au rezistat pe scaune şi s-au prins în hore.

Colectivul a fost fondat acum 30 de ani de interpretul, coregraful și etnologul Nicolae Gribincea pe lângă Pretura Sectorului Botanica. De atunci, generații de „Plăieși”, tineri studenți sau deja bărbați în toată firea au ținut viu repertoriul Ansamblului și prezența cu succes la numeroase concursuri de profil, manifestări culturale din țară, dar și de peste hotare. Ansamblul are la activ 3 CD-uri cu folclor înregistrate, atât piese vocale, cât și instrumentale, iar ultimul poartă și titlul concertului aniversar „ La omul care mi-i drag”.