Concert „Scorpions”, Stadionul Zimbru, Chișinău, 2010

Scorpions  este cea mai renumită şi consacrată trupă hard rock/heavy metal din Germania. De-a lungul carierei lor, care durează de mai bine de 40 de ani, aceştia au vîndut peste 70 de milioane de albume. S-au facut cunoscuţi mai ales prin hituri ca Wind Of Change sau Still Loving You.

Dupa o carieră muzicală de 45 de ani, trupa The Scorpions se retrage. Dar înainte de aceasta, ei lanseaza un nou album şi pleacă într-un turneu mondial.
Motivul principal pentru această decizie este vîrsta înaintată a membrilor formaţiei, a declarat solistul, Klaus Meine, care are 61 de ani. Preferă să se retragă în glorie.
Ultimul album al celor de la The Scorpions a fost lansat pe 19 martie, după care va urma un turneu care va cuprinde 200 de concerte în toată lumea.
Componenţa trupei:
Klaus Meine – vocalist (din 1970)
Matthias Jabs – chitară (din 1978)
Rudolf Schenker – chitară (din 1965)
Pawel Maciwoda – bas (din 2003)
James Kottak – tobe (din 1996)
Concertul legendarei formatii rock, desfasurat la Chisinau a fost urmarit de aproape 20.000 de spectatori din tribunele stadionuluiZimbru, dar… si de la balcoanele si de pe acoperisurile blocurilor din apropierea arenei.
Cu toate ca politistii au incercat sa interzica accesul oamenilor pe acoperisuri, mai multi oraseni au reusit sa ocupe locuri in „lojele” de la inaltime. De pe majoritatea cladirilor din preajma stadionului se deschidea o priveliste foarte buna asupra scenei, iar sunetul nu era mai rau decat pe arena.
Scorpions