Concert AKORD – „OPUS”

Trupa AKORD a susținut în data de 9 februarie 2019 un grandios concert aniversar, intitulat „OPUS”, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Concertul a marcat 12 ani de activitate ai trupei și a fost un adevărat regal live cu led-uri imense și o scenografie aparte la fiecare piesă. Băieții din AKORD au fost acompaniați de o orchestră mixtă, cu multe detalii de scenografice, o coregrafie excepțională bine pusă la punct. Un moment important a fost lansarea albumului „OPUS” al trupei AKORD, o compilație cu cele mai răsunătoare melodii ale formației, un cadou pentru toți fanii trupei.

Trupa Akord a debutat în formatul de boys band, la finele anului 2006, la Palatul Național, fiind o trupă axată pe melodii pop, ulterior după succesul piesei ,,Mă doare,, trupa a urmat un rebranding de imagine și de repertoriu, abordînd și balade pop rock.

Akord este câștigătoarea mai multor trofee și premii naționale și internaționale, are în Palmares colaborări cu personalități muzicale marcante, fiind, mai mult ani consecutiv, cea mai difuzată trupă la radio și tv, cu cel mai vast repertoriu de piese proprii. În 2011, membrii trupei, Igor Sîrbu și Igor Stribitchi, li s-a conferit titlul de Artist Emerit al Republicii Moldova.